Str. Ciresoaia nr. 1 M

Suceava

Tel: +40 230 222 279

Fax: +40 372 251 056

E-mail: office[at]lexpert.ro

 

Succes remarcabil al programului Erasmus pentru Tinerii Antreprenori implementat de Universitatea Ștefan cel Mare în România

ERASMUS__Facebook_banner_940x352_61711c3de8ec3 (1)

Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, organizație intermediara si punct local de contact în cadrul programului Erasmus pentru Tinerii Antreprenori, în ciclurile 8 și 12, se mândrește cu rezultate remarcabile care demonstrează implicarea susținută în dezvoltarea unei culturi antreprenoriale autentice și de calitate în cei șase ani de colaborare fructuoasă cu reprezentanții EISMEA.

De la începutul implementării programului, cu 3 ani în urmă, Universitatea Stefan cel Mare a finanțat 24 de tineri antreprenori care au avut parte de experiențe profesionale remarcabile alături de antreprenori cu experiență din state europene precum Portugalia, Germania, Spania, Irlanda, Belgia, Austria, Olanda, Grecia, Danemarca și Coreea.

Antreprenorii cu experiență români au colaborat cu tineri antreprenori din Slovacia, Italia, Grecia, Turcia și Ucraina.

Schimburile de experiență dintre antreprenori români și străini au adus beneficii tuturor participanților și au facilitat crearea de contacte si colaborări noi, precum și creșterea veniturilor antreprenorilor cu experiență.

Erasmus pentru Tinerii Antreprenori este un program de schimb transfrontalier care oferă antreprenorilor noi sau aspiranți șansa de a învăța de la antreprenori cu experiență care conduc mici întreprinderi în alte țări participante în program.

Schimbul de experiență are loc în timpul unei șederi la antreprenorul cu experiență, ceea ce îl ajută pe antreprenorul tânăr să dobândească competențele necesare pentru a conduce propria sa afacere. Antreprenorul gazdă beneficiază de perspective noi asupra afacerii sale și are ocazia de a coopera cu parteneri străini sau de a învăța despre noi piețe internaționale.

În acest moment, în programul EYE sunt implicate 45 de țări. Totodată, EYE se mândrește cu 11.610 relații internaționale de colaborare între antreprenori de toate vârstele, 21.529 de antreprenori tineri și 13.006 de antreprenori cu experiență înscriși în program, până acum.

Metacognitive Skills for Adult Learners (Met-AE) 2021-1-RO01-KA220-ADU-000028211

csacsacac

Logo Meta-Skills

Proiectul Met-AE își propune să îmbunătățească mentoratul și abilitățile de îndrumare și consiliere ale educatorilor, ca un serviciu pentru să se asigure că persoanele care învață la vârsta adultă dispun de un capacitate de învățare pe tot parcursul vieții cu abilitățile metacognitive. Rezultatele proiectului vor oferi resurse, formare și sprijin pentru oferi servicii eficiente de informare, orientare și strategii eficiente de orientare și motivare pentru cursanții adulți.

Proiectul se concentrează pe crearea unui cadru clar de și directă de perfecționare pentru persoanele vulnerabile și slab calificate, în scopul de a îmbunătăți accesibilitatea acestora la programe de formare profesională și, în cele din urmă, să sprijine creșterea calitatea educației pentru adulți.

Principalele obiective ale proiectului Met-AE sunt:

  • Crearea unor metode de perfecționare pentru cursanții adulți vulnerabili și slab calificați, pentru a îmbunătăți accesibilitatea acestora la oportunitati de învățare diversificate, în special digitale;
  • Să sprijine creșterea numărului de cursuri de formare pentru adulți si educația adulților prin creșterea capacității celor cu un nivel scăzut de cunoștințe și competențe de a finaliza cu succes cursuri și calificări în domeniul educației adulților;
  • Să îmbunătățească competențele de îndrumare și de consiliere ale formatorilor de adulți pentru a asigura o capacitate sporită de învățare relevantă pe tot parcursul vieții folosind competențe metacognitive;
  • Să ofere resurse, formare și sprijin pentru sensibilizarea, orientarea și motivarea eficientă a cursanților adulți.

Partneriatul este format din organzații cu experiență din șase state europene.

Coordonator: Universitatea Stefan cel Mare din Suceava (România)

KENTRO EREUNAS KAI ANAPTYXIS IERAS MHTROPOLIS SYROU (Grecia)

DANMAR COMPUTERS SP ZOO (Polania)

E&D KNOWLEDGE CONSULTING, LDA (Portugalia)

CESIE (Italia)

Asociatia de Dezvoltare Economico-Sociala (România)

Cuiablue OÜ (Estonia)

Va invitam sa vizitati site-ul Met-AE pentru a afla mai multe despre metacognitie si impactul benefic pe care il va avea asupra dezvoltarii voastre profesionale.
https://metaskills.erasmus.site/

Met-AE – Newsletter 1 – Engleză

Met-AE – Newsletter 1 – Romana

Met-AE – Newsletter 2 – Engleză

Met-AE – Newsletter 2 – Romana

Met-AE – Newsletter 3 – Engleză

Met-AE – Newsletter 3 – Romana

Antreprenori europeni premiați de programul Erasmus pentru Tinerii Antreprenori

EYE-LOGO_Romania

Pe 20 octombrie 2021 a avut loc ceremonia finală a premiului EYE Online Award în cadrul reuniunii rețelei Erasmus for Young Entrepreneurs.

Concurența a fost acerbă și antreprenorii și-au prezentat realizările de afaceri în fața întregii rețele, care a stabilit câștigătorul pentru fiecare categorie, Tineri Antreprenori si Antreprenori Gazdă.

Cel mai bun antreprenor gazdă al anului este Paulina Tsvetanova, din Germania!

Ea este proprietara PAULINA’S FRIENDS, o remarcabilă agenție din Berlin pentru artă, design și artă vestimentară exclusivistă și modă sustenabilă, “Serendipity Workshop”.

În 2019, a decis să se alăture programului “Erasmus pentru Tineri Antreprenori” și să găzduiască un coleg antreprenor aspirant care a lucrat cu ea timp de 6 luni. Așteptările Paulinei cu privire la acest schimb au fost perfect îndeplinite, deoarece a avut ocazia de a lucra cu un profesionist instruit care a fost capabil să dezvolte strategii de creștere și să lucreze independent pentru a pune în aplicare diverse sarcini. Au putut să facă schimb de idei, să transmită cunoștințe despre diferite practici de lucru, să discute planuri și să lucreze pentru a le implementa cu succes. Lucrul cu cineva care avea o înțelegere similară a gestionării unei afaceri în domeniul artelor i-a oferit Paulinei un plus de încredere și încurajare pentru a-și urma intuiția și a-și realiza ambițiile artistice și antreprenoriale.

Cel mai bun antreprenor tânăr al anului este Artjola Puja, din Albania!

Ea a venit cu o idee inovatoare în domeniul sănătății digitale, PT Connect, un dispozitiv medical portabil care permite pacienților să monitorizeze în mod curent funcția de coagulare a sângelui și să împărtășească datele medicale cu spitalele și clinicile prin intermediul aplicației mobile pentru o evaluare medicală rapidă de către profesioniștii din domeniul sănătății.

Prin intermediul EYE, ea a avut ocazia să învețe și să lucreze la dezvoltarea prototipului produsului său timp de 6 luni, primind în același timp feedback de la mentorul său Leo Martinez din München. Ea a trecut de la un plan de afaceri la construirea unui prototip de înaltă fidelitate al PT Connect, iar în prezent colaborează cu un laborator de cercetare de la Universitatea din Debrecen pentru a-și testa prototipul și pentru a dezvolta foarte curând un produs real pentru piața de sănătate digitală.

Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, organizație intermediara în cadrul programului EYE, vă invită să vă înscrieți pentru a beneficia de numeroasele oportunități de colaborare și de dezvoltare a afacerilor dumneavoastră, fie că sunteți un antreprenor de succes, fie că sunteți la început de drum.

Scrieți-ne la adresa amcozgarea@usm.ro

Pentru mai multe detalii și/sau pentru a vă înscrie, vă invităm să vizitați site-ul programului:

www.erasmus-entrepreneurs.eu

Ne găsiți pe Facebook: Erasmus pentru tinerii antreprenori România